Donosimo recept za lagani serum za sve tipove kože koji učinkovito ublažava hiperpigmentacijske mrlje te ujednačava ten.

Sastojci za izradu seruma protiv hiperpigmentacija

Od aktivnih sastojaka koristimo niacinamid i kojičnu kiselinu, a tu su i dobro poznati vitamini A i E te biljno ulje ploda divlje ruže, kao i macerati centele i ljiljana.

Kojičnu kiselinu ćemo koristiti u postotku od 1%, što je maksimalni postotak koji se smije koristiti bez nadzora dermatologa.

Upravo zbog ove visoke koncentracije kojične kiseline, ovaj serum je zapravo intenzivni tretman koji se preporuča provoditi mjesec do dva, uz obveznu pauzu od još toliko prije nastavka.

Ako želite kremu koju možete koristiti svaki dan, preporučamo smanjenje kojične kiseline ispod 0,5%.

Serum se nanosi jednom dnevno, najbolje navečer, a preko dana je obvezno nanositi kremu sa visokim SPF. Ako u svojoj rutini koristite i proizvode s AHA i/ili BHA kiselinama, serum se nanosi 10-15 minuta nakon takvih formulacija.

Recept za izradu seruma protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Faza C:

Postupak izrade – kako napraviti serum za tretman hiperpigmentacija?

Priprema faze A

U laboratorijskog čaši pomiješajte hidrolat smilja, kojičnu kiselinu i niacinamid. Kako bi se niacinamid u potpunosti otopio, smjesu će možda biti potrebno lagano zagrijati. U tako pripremljenu fazu dodajte visokomolekulsku hijaluronsku kiselinu, lagano je raspršujući te žustro miješajući. Kada je dobro otopljena, ostavite stajati desetak minuta da se formira gel, a za to vrijeme pripremite fazu B.

Priprema faze B

U laboratorijsku čašu odvažite emulgator te ga miješajte dok se počne poprimati lagano mliječnu boju. Dodajte nekoliko kapi ulja ploda divlje ruže te nastavite miješati. Na isti način dodavajte do kraja sve sastojke faze B, miješajući između. Pazite da sastojke dodajete u sekvencama, manje udjele. Faza B je pripremljena kada je formiran oleogel.

Sada promiješajte fazu A te je dodajite u sekvencama preko faze B, temeljito miješajući između. Na kraju dodajte konzervans te spremite u odgovarajuću posudicu.

Rok trajanja ovakvog seruma je oko 3 mjeseca.

Gdje kupiti sastojke za izradu ovog seruma?

Sve sastojke za izradu kozmetike možete pronaći:

Napomena: ne izrađujemo pripravke! Ovo su recepture za samostalnu izradu kozmetike.

Izdvajamo iz ponude: