Donosimo recept za izradu moćnog vitamin C seruma. Uz vitamin C, koristimo i peptide te ekstrakte algi i zelenog čaja, za sjaj kože i protiv nepravilnosti.

Ovaj serum će odgovarati svim tipovima kože, a posebice masnoj koži sklonoj miteserima i aknama te postupalnim pigmentacijama.

Sastojci za izradu Vitamin C seruma

Vitamin C MAP (Magnesium Ascorbyl Phosphate) stabilni je oblik vitamina C za upotrebu u kozmetičkim formulacijama.

Kroz stimulaciju proizvodnje kolagena, vitamin C povećava čvrstoću kože, pomažući smanjenju izgleda finih linija i bora što ga čini učinkovitim kozmetičkim sastojkom za njegu zrele kože. Vitamin C se često koristi i u različitim formulacijama za njegu kose, u pripravcima protiv akni i za nečistu kožu.

Marine-Z (dolazi i pod nazivom Algo’zinc) sinergijska je smjesa glicerolnog ekstrakta alge Laminaria digitata, te cinka. Regulira lučenje sebuma, umanjuje upale kod akni i djeluje protiv Staphylococcus aureus te Propionobacterium acnes, bakterije koja je negativni faktor kod akni. Kako djeluje i protiv gljivice Malassezia furfur, idealan je i za njegu seboreične kože.

Provedeno je više studija koja su ispitivala učinke ovog aktivnog sastojka s dobrim rezultatima. Dvostruko slijepa klinička ispitivanja pokazala su da primjena pripravaka s ovim aktivnim sastojkom mogu znatno poboljšati stanje kože zahvaćene aknama, upalnih lezija i smanjiti lučenje sebuma. Rezultati su vidljivi već nakon dva tjedna korištenja.

Ekstrakt zelenog čaja uz snažno anti age i antioksidativno djelovanje posjeduje i protuupalno i regenerirajuće djelovanje, pa se redovito koristi i u anti age preparatima i u preparatima za njegu svih upalnih stanja kože.

Posebice je koristan kod akni, rozaceje i proširenih pora, jer djeluje blago adstrigentno, potiče cirkulaciju i sprječava pojačano lučenje sebuma. Dodatno, djeluje na hormonalne akne inhibirajući hormonalni metabolit koji pojačava lučenje sebuma i stvara preduvjet za razvoj akni kod osoba čiji su receptori osjetljivi na djelovanje androgena.

Odlikuje ga i snažno hidratantno djelovanje.

Peptide-Coll – Palmitoyl Tripeptide-5, bioaktivni sastojak niske molekularne mase, duboko prodire u kožu gdje stimulira sintezu kolagena i spriječava njegovo raspadanje.

Pogodan je za njegu svih tipova kože, od anti age kozmetike do formulacija za masnu kožu i proširene pore.

Recept za izradu Vitamin C seruma

Faza A:

Kako napraviti Vitamin C Serum – postupak izrade

U laboratorijsku čašu dodavajte sastojke jedan po jedan, redoslijedom navedenim u receptu, nakon svakog temeljito miješajući.

Savjet: vitamin C MAP se lakše otapa ako je voda mlaka i dodaje se postupno, uz miješanje. Ksantan guma se posipa uz snažno miješanje kako bi se izbjeglo stvaranje grudica. Nakon dodavanja ksantan gume ostavimo otopinu nekoliko minuta da stoji da se formira gel, te dodajemo konzervans.

Tako pripremljena smjesa se prenosi u odgovarajuću posudicu.

Dobiveni pH: 6-6,5

Rok trajanja oko 3 mjeseca.

Gdje kupiti sastojke za izradu vitamin C seruma?

Sve sastojke za izradu kozmetike možete pronaći:

Napomena: ne izrađujemo pripravke! Ovo su recepture za samostalnu izradu kozmetike.

Izdvajamo iz ponude