Donosimo recept za izradu anti age kreme za normalnu do mješovitu kožu, sa sastojcima za hidrataciju te zaštitu od štetnih okolišnih čimbenika.

Krema uravnotežuje prirodnu barijeru kože, ubrzava obnovu stanica i čini kožu čvršćom.

Sastojci za izradu Lift & Fill kreme

Ulje centele (gotu kole), odnosno uljni macerat centele izuzetno potiče regeneraciju kože pa se koristi kod zacjeljivanja post-operativnih ožiljaka, strija i sličnih kožnih oštećenja.

Također se vrlo često upotrebljava kod kozmetike za zrelu kožu jer ublažava postojeće bore i sprječava nastajanje novih.  Centela djeluje antioksidativno, te povećava sintezu kolagena.

Ulje sjemenki indijske smokve glasi kao jedno od najskupljih i najluksuznijih ulja. Sadrži niz aktivnih tvari: karotenoide, vitamin E i tokotrienole, fitosterole te alkohole poput heksakozanola.

Snažno potiče regeneraciju kože, brzo se upija i omekšava kožu te joj daje sjaj i elasticitet. 

Acmella stimulira interakciju između kolagena i fibroblasta, kožu jača i učvršćuje.

Acmella ima i miorelaksirajuće djelovanje (opušta mišiće). Na taj način djeluje i botoks, ali Acmella ima, za razliku od botoksa, reverzibilno djelovanje (24 h), stoga je daleko sigurnija.

Natrij PCA je koristan aktivni sastojak, zahvaljujući sadržaju iznimno visokog faktora hidratacije: PCA ili pirolidonkarboksilne kiseline. Njena biološka funkcija je zadržavanje vode u koži (humektans). Ona je daleko bolji humektans od glicerola, dozvoljeni je dodatak u organskoj kozmetici i ima ECOCERT certifikat.

Za razliku od glicerola, natrij-PCA ne izaziva osjećaj ljepljivosti.

Dermo-filler aktivni je sastojak koji učinkovito popunjava bore. Smanjuje vidljivost strukturalnog starenja te čini kožu vidljivo punijom.

Potkožno masno tkivo je odgovorno za izgled kože. Starenjem se smanjuje, te je rezultat koža s izraženim nazolabijalnim borama, spuštenim kapcima te udubinama ispod očiju. Ovaj aktivni sastojak cilja upravo na povećanje volumena potkožnog masnog tkiva.

City-Guard aktivni je kozmetički sastojak dozvoljen u prirodnoj kozmetici prema COSMOS standardu, na bazi algi, učinkovito djeluje protiv onečišćenja iz okoliša, popravlja izgled umorne kože, smanjuje podbuhlost i vrećice ispod očiju, čini bore manje vidljivima.

Zmajeva krv je rezina (smola) koja se dobiva zarezivanjem biljke Croton lechleri koju biljka stvara kako bi se zaštitila od ozljeđivanja.

Kožu snažno regenerira, jača kolagen, poboljšava tonus i čvrstoću kože. Posjeduje protuupalno i antioksidativno djelovanje.

Koristi se kod zrele i opuštene kože, strija, upalnih stanja kože (ekcemi, dermatitisi), ali prije svega kod opekotina, posjekotina i ožiljaka.

Recept za izradu Lift & Fill kreme

Faza B:

Faza C:

Postupak izrade Lift & Fill anti age kreme

Potrebna nam je vodena kupelj, koju ćemo improvizirati: na laganu vatru stavimo posudu s vodom. Vodena kupelj je spremna prije vrenja, otprilike kada se na dnu posude počnu stvarati mjehurići. Ako imate termometar, idealna temperatura je cca 70-75°C.

U jednu laboratorijsku čašu odvažite sastojke faze A.

U drugoj laboratorijskoj čaši odvažite sastojke faze B.

Sada obje laboratorijske čaše uronite u vodenu kupelj te zagrijte na cca 70-75 °C, povremeno miješajući sastojke.

Kada je emulgator u masnoj fazi u potpunosti otopljen, fazu A polagano lijevajte (tanki mlaz) u fazu B, miješajući mikserom cca 3 minute.

Ne prekidajući miješanje mikserom, stavite čašu u posudu s hladnom vodom, te miksajte još cca 3 minute.

Kada se temperatura spusti ispod 40°C, dodajemo jednu po jednu supstancu iz faze C, temeljito miješajući između svakog.

Krema je sada spremna za izlijevanje u odgovarajuće posudice, koje ćemo zatvoriti tek kada se krema ohladi. Krema će poprimiti konačnu konzistenciju kroz nekoliko dana.

Rok trajanja ovakve kreme je oko 3 mjeseca.

Gdje kupiti sastojke za izradu Lift & Fill kreme?

Sve sastojke za izradu kozmetike možete pronaći:

Napomena: ne izrađujemo pripravke! Ovo su recepture za samostalnu izradu kozmetike.

Izdvajamo iz ponude: