U ovom iznimnom leave-in tretmanu kao glavni aktivni sastojak koristimo Hairbond, posebno formuliran sastojak za zaglađivanje vlasi oštećenih bojenjem, kemijskim, mehaničkim i toplinskim tretmanima. Zaglađuje kutikulu vlasi i obnavlja hidrolipidni sloj koji štiti kosu od isušivanja.

Uz Hairbond, tu je i Hair-protect, sastojak baziran na smeđoj algi Cystoseira compressa, a kosu zaglađuje, štiti od toplinskog djelovanja, dehidracije te okolišnih agresija. Kosi daje sjaj i zaglađuje nastala oštećenja.

Idealan je za toplinski i kemijski tretiranu kosu, a pruža toplinsku zaštitu tijekom feniranja ili “peglanja” kose.

Ulje sjemenki brokule izvrsno prodire u strukturu vlasi, sprječava ispucalost vrhova te olakšava raščešljavanje. Prirodna je zamjena za slikone u proizvodima za njegu kose.

Recept za izradu tretmana za njegu, zaštitu i obnovu oštećene kose

Faza B

Postupak izrade – kako napraviti sprej za oštećenu kosu

U vodenu kupelj, u laboratorijskoj čaši pomiješajte prva dva sastojka iz faze A. Kada se Hairbond u potpunosti otopi, izvadite iz vodene kupelji te dodajte treći i četvrti sastojak. Sve dobro promiješajte.

U drugoj laboratorijskoj čaši odvažite i pomiješajte sastoke faze B.

U odgovarajuću sprej bočicu dodajte obje faze i dobro protresite.

Ako želite ovom tretmanu dodati i neki miris, u fazu A možete dodati eterično ili prirodno mirisno ulje odnosno u fazu B mirisni ekstrakt, ukupno do 0,5 %, a za koji iznos se umanjuje udio cetiola u masnoj fazi odnosno vode u vodenoj, ovisno koji tip ekstrakta odaberete.

Sprej se koristi na čistoj, suhoj ili malo vlažnoj kosi, prije stiliziranja. S obzirom da se radi o dvofaznoj otopini, bočicu je potrebno dobro protresti prije svake upotrebe.

Rok trajanja je oko 3 mjeseca.

Gdje kupiti sastojke za izradu ovog tretmana u spreju?

Sve sastojke za izradu kozmetike možete pronaći:

Napomena: ne izrađujemo pripravke! Ovo su recepture za samostalnu izradu kozmetike.

Izdvajamo iz ponude: