Radimo vrlo jednostavnu verziju gela za oblikovanje tijela, a od aktivnih sastojaka koristimo slim-activ, kofein te ekstrakt vinove loze.

Osim što djeluje na siluetu i protiv celulita, ovaj gel će odgovarati i osobama s proširenim venama.

Slim-activ (na tržištu i pod nazivom Actigym) dobiva se fermentacijom planktona Bacillus sp. izoliranog iz suptropske morske spužve.

Oponašajući učinke vježbi snage inducira otpuštanje adiponektina iz adipoznog tkiva te poboljšava mitohondrijsku aktivnost u mišićnim vlaknima, čime usavršava konture tijela, učvršćuje i tonira te izglađuje kožu.

Koristi se za tretmane smanjenja masnih naslaga lokalnom primjenom u kozmetičkim pripravcima i mješavinama na području bedara, stražnjice, kukova, struka i ruku.

Ekstrakt lista crvene vinove loze je venotonik, poboljšava perifernu cirkulaciju, pa se najčešće koristi u formulacijama kod proširenih kapilara, celulita i venske insuficijencije, dok je kofein poznati sastojak koji se koristi u preparatima za tretman celulita.

Recept za izradu gela protiv celulita

Sastojci:

Faza A:

  • Voda (destilirana/demineralizirana/izvorska) 51,9 g
  • Kofein 2 g

Faza B:

Faza C:

Postupak izrade gela protiv celulita

U jednu laboratorijsku čašu odvažite sastojke faze A, kofein i vodu. Čašu uronite u vodenu kupelj te zagrijavajte dok se kofein u potpunosti ne otopi. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

Kada je tako pripremljena otopina ohlađena na sobnu temperaturu, dodavajte jedan po jedan sastojak faze B, miješajući između svakog. Potom dodajte ksantan gumu raspršujući je po otopini te snažno miješajući. Ostavite nekoliko minuta da se formira gel, a zatim dodajte konzervans.

Rok trajanja gela je oko 3 mjeseca.

Gdje kupiti sastojke za izradu gela protiv celulita?

Sve sastojke za izradu kozmetike možete pronaći:

Napomena: ne izrađujemo pripravke!